Промоција књиге Синише Корице „Недовршена прошлост“ у Прометеју

Промоција нове књиге Синише Корице „Недовршена прошлост“ биће одржана у четвртак, 14. септембра, са почетком у 19 часова, у галерији Прометеј, Светозара Милетића 16.

културе.рс • 13. септембар 2023.

фото: Прометеј

Осим аутора у програму учествују Зоран Жидишић и Зоран Колунџија.

Публика ће имати прилику да чује и мишљења о књизи које су написали Перо Зубац и професори Новосадског универзитета – Филозофског факултета са Одсека за компаративну књижевност, др Сава Дамјанов емеритус и др Владимир Гвозден, и књижевник, писац Срето Батрановић. 

Улаз је слободан.

#Недовршена прошлост #Нови Сад #Прометеј #промоција књиге #Синиша Корица

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!