Промоција књиге Синише Корице „Недовршена прошлост“ у Прометеју

Промоција нове књиге Синише Корице „Недовршена прошлост“ биће одржана у четвртак, 14. септембра, са почетком у 19 часова, у галерији Прометеј, Светозара Милетића 16.

културе.рс • 13. септембар 2023.

фото: Прометеј

Осим аутора у програму учествују Зоран Жидишић и Зоран Колунџија.

Публика ће имати прилику да чује и мишљења о књизи које су написали Перо Зубац и професори Новосадског универзитета – Филозофског факултета са Одсека за компаративну књижевност, др Сава Дамјанов емеритус и др Владимир Гвозден, и књижевник, писац Срето Батрановић. 

Улаз је слободан.

#Недовршена прошлост #Нови Сад #Прометеј #промоција књиге #Синиша Корица

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!