„Пројекат слика“ у Галерији Академије уметности

Катедра за Сликарство Департмана ликовних и примењених уметности организује отварање изложбе “Пројекат слика” у уторак 26. септембра, са почетком у 20.00 часова у Галерији Академије уметности, Булевар Михајла Пупина 20.

културе.рс • 20. септембар 2023.

фото: Академија уметности Нови Сад

Први пут у овом излагачком простору, своје радове ће групно представити професори и сарадници запослени на Катедри за сликарство: Босиљка Зиројевић Лечић, Владо Ранчић, Драган Матић, Видоје Туцовић, Горан Деспотовски, Лидија Маринков, Марина Војводић, Бојан Новаковић, Соња Радаковић, Ана Вртачник, Немања Миленковић, Лука Дрљан.

Пројекат Слика настао је 2011. године у тежњи да асимилира и представи различито позиционирање слике и сликарства, генерацијске промене, као и нестандардне нетипичне системе тумачења слике у савременој уметничкој пракси. 

Тежња пројекта је да се обједињавањем различитих поетика свих аутора-излагача отвори још један дијалог о могућим истраживачким, асоцијативним, онтолошким и дискурзивним елементима тумачења слике.

Овако конципирана тема има за циљ да идејно постави и створи основу за још један нови низ процеса у посматрању, перцепцији и анализи дела кроз категорију слике данас. 

Излагачи у оквиру овогодишњег пројекта Слика су професори и сарадници Катедре за сликарство Академије уметности у Новом Саду.

#Академија уметности #Галерија Академије уметности #изложба #Нови Сад #Пројекат слика

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!