Ретроспективна изложба „Интеркултуралност” у КЦВ ”Милош Црњански”

Tрећa ретроспективнa изложбa Интеркултуралност 2023, биће отворена у среду, 14. јуна, у 12 часова, у Културном центру Војводине „Милош Црњански”.

културе.рс • 8. јун 2023.

фото: културе.рс

Часопис „Интеркултуралност” Културног центра Војводине „Милош Црњански”, јединствен по свом тематском оквиру, има мисију подстицања и афирмације интеркултуралне комуникације у Војводини. 

Први број објављен је 2011. године и од тада до данас у креативном тиму који реализује часопис нашли су се експерти из Србије, Европе и света. 

У међувремену, часопис је постао препознатљив по свом визуелном идентитету, чији је аутор Драган Јеленковић. 

У сваком броју објављивани су ауторски фото-едиторијали младих фотографа из целог света, a уредник ових страница у часопису је Владимир Павић.

Ова изложба посвећена је свима онима који верују у моћ интеркултуралних дијалога, емпатије и освајања простора космополитске блискости, наводи се у позиву.

На изложби ће бити изложене фотографије следећих аутора: Јаков Мунижаба, Давид Павлашевић, Александра Михајловић (Србија),  Piero Donadeo (Италија), Nils Jorgensen (Велика Британија), Scott McFadyen (Aустралија), Avard Woolaver (Канада), Pawel Walczyk (САД), Florian Thein (Немачка), Chu Viet Ha (Вијетнам).

Говориће проф. др Никола Грдинић.

#изложба #Интеркултуралност #Културни центар Војводине #КЦВ Милош Црњански #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!