Свечана академија поводом Дана Српског народног позоришта

Свечана академија поводом Дана Српског народног позоришта одржаће се у четвртак, 28. марта, на сцени Јован Ђорђевић, с почетком у 19 часова.

културе.рс • 26. март 2024.

фото: Срђан Дорошки / Српско народно позориште

Дан Српског народног позоришта је посебан дан у ком се обележава годишњица оснивања најстаријег професионалног позоришта у Срба.

Тим поводом, посетиоци ће имати прилику да уживају у сегментима из балетских, оперских и драмских дела које чине репертоар Српског народног позоришта.

Улаз је слободан, уз обавезно преузимање улазнице на билетарници.

Сто шездесет трећа година биће прослављена на посебан начин, уз доделу признања најзаслужнијима у текућој години за успехе у раду,  те  богат програм и учешће уметника све три уметничке јединице – Балета, Опере и Драме.

#годишњица #Нови Сад #свечана академија #Српско народно позориште

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!