Све о Фестивалу уличних свирача који почиње у четвртак – програм, бесплатан превоз, затворене улице…

Овогодишњи 23. Фестивал уличних свирача – Градић фест биће отворен у четвртак, 24. августа од 19.30 часова традиционалном поворком која сваке године креће из центра града.

културе.рс • 22. август 2023.

фото: Градић фест

Свемирски трактор” и DJ MKDSL предводиће параду од раскрснице Булевара Михајла Пупина и улице Жарка Зрењанина до Градића. 

На главној бини испред Београдске капије DJ MKDSL увешће публику у концерт Бојане Вунтуришевић. 

Поворку ће пратити и перформери, плесачи и динамични Rusty Brass Band из Италије.

Осим поворке, на пунктовима прве фестивалске вечери већ од 19 часова наступиће La Famiglia Mirabella, EL LOREN – Pipe Bucket Drummer и Michele Roscica.

фото: промо

Све љубитеље плеса, посебно танга, током прве фестивалске вечери на Тргу проте Михалџића чека Петроварадински Caminito. 

Латиноамеричку атмосферу крај Дунава направиће танго диџејка Анчи, као и њене колеге плесачи. 

Након ње наступиће Новосадски танго квинтет који ће извести дела Пијацоле, композитора који је танго увео у свет класичне музике.

Током наредна два дана, домаће и регионалне уметнике предводиће македонски Funk Shui, VOADO, београдски састави Долорес, АНДР и Ретроспектива, Оxајо и Филип Балош.

У оквиру програма овогодишњег Градић феста, наступиће Flairdrum из Немачке, The Bad Week из Новог Сада, Монохром, Иван Јегдић и многи други.

фото: промо

Осим музичког програма публика ће у склопу Градић биоскопа у петак и суботу од 20 часова имати прилику да погледа краткометражне филмове из селекција са Филмског Фронта и дугометражне филмове “Оаза” и “До Даске”.

Локације на којима ће се одржати програм овогодишњег Градић феста чине бина испред Београдске капије, Штросмајерова, Београдска улица и Градић биоскоп, а две нове локације одржавања су Трг Проте Михалџића и Круг.

На програму и класична музика

У оквиру овогодишњег програма наступиће и извођачи класичне музике.

Дела класичне музике изводиће Новосадски танго квинтет, оркестар Камерата Нови Сад, млади музичара који чине Duo Fuego и Урош Марјановић, квартет Пнеума и ПЈ Дуо.

фото: промо

Бесплатан превоз до Градића

Посетиоци ће имати прилику да бесплатно дође на фестивал градским аутобусима који ће саобраћати посебно креираним трасама. 

У духу фестивала, публика у аутобусима може да очекује музичке наступе као припрему за оно што их чека када дођу у Градић.

Измена режима саобраћаја и паркирања

Због одржавања фестивала биће одређена привремена измена режима саобраћаја. 

Због поворке, на снази ће бити забрана одвијања саобраћаја на Булевару Михајла Пупина, од улице Жарка Зрењанина до пута за тврђаву, 24. августа у периоду од 18 до 21 час.

Забрана одвијања саобраћаја у Петроварадину, од Трга владике Николаја до пута за тврђаву, трајаће од 23. августа у 16 часова до 27. августа у 16 часова.

Фестивал уличних свирача – Градић фест биће одржан од 24. до 26. августа. 

#Градић фест #Нови Сад #Петроварадин #Фестивал уличних свирача

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Цвеће за Антонију: Сава Шумановић кроз сећање Антоније Ткалчић

3. септембар 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Креирање серија: Нови студијски програм на АУНС

20. септембар 2024.

сећања >

Како је основана једина српска гимназија у Угарској?

8. октобар 2024.

имате вест?
пишите нам!