Трибина о медијској пропаганди у Војводини између два светска рата у књижари Булевар Букс

Трибина о медијској пропаганди на простору Војводине у периоду између два светска рата биће одржана у четвртак, 26. октобра, од 19 часова, у књижари Булевар Букс, Булевар Михајла Пупина 8, у Новом Саду.

културе.рс • 23. октобар 2023.

Photo by Bank Phrom on Unsplash

Трибину организује Удружење новинара Србије са својим огранком, Друштвом новинара Војводине.

На трибини ће бити речи о појму, принципима, техникама, врстама медијске пропаганде и њеном историјском развоју, са фокусом на националсоцијалистичку пропаганду у Војводини за време Другог светског рата.

Биће наведени неки од примера злоупотеребе медија у прошлости, њеној генези, али и утицају на савремено доба. 

”Кроз проучавање медијске пропаганде кроз време и њеном утицају на друштвене токове можемо да допринесемо препознавању техника и метода које се и данас примењују у различитим сегментима медијског простора, од политичког и економском, до културног и верског”, наводи се у позиву.

На конференицији ће говорити професори Филозофског факултета у Новом Саду др Владимир Баровић и др Слободан Бјелица.

Уколико желите да учествујете на догађају, неопходно је да присуство потврдите на мејл uns.dnv@gmail.com и наведете име и презиме, број телефона и редакцију.

#Булевар Букс #Војводина #Нови Сад #предавање #пропаганда

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

”ФисКултура без граница”: Лето на Тргу галерија у духу Олимпијских игара

25. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложба ”Ризик” у Галерији АУНС

6. јул 2024.

сећања >

„Тешко је познати живот, а сликати је лако”: Чудесни свет Илије Босиља 

12. јул 2024.

имате вест?
пишите нам!