Уочи “Book Talk-а”, акција поделе књига у градским аутобусима у Новом Саду

Уочи овогодишњег издања регионалне књижевне конференције “Book Talk”, биће спроведена акција поделе књига у градским аутобусима.

културе.рс • 22. септембар 2023.

фото: Book Talk

Од понедељка 25. до среде 27. септембра, у интервалу између 12 и 14 часова, свако кога волонтери конференције затекну у градском превозу да чита књигу, добиће још једну књигу на поклон.

Акција ће се спровести по следећем распореду:

У понедељак, 25. септембра, на аутобуском стајалишту испред Базара и у аутобусима на линији 8;

Наредног дана, у уторак, 26. септембра, на стајалишту на Булевару Јаше Томића испред Железничке станице и у аутобусима на линији 7;

Трећег дана акције, у среду, 27. септембра, у акцију ће бити укључено аутобуско стајалиште у центру код окретнице двојке, и аутобус на линији 2.

Од 2015. године у Новом Саду се одржава регионална књижевна конференција „Book Talk“ посвећена најугледнијим писцима, критичарима, издавачима, познатим личностима и уметницима из целог региона.

Конференција окупља неколико стотина љубитеља књижевности, а специфична је по месту одржавања – три галерије: Галерија Матице српске, Спомен- збирка Павла Бељанског, а од 2019. године и Галерија ликовне уметности поклон-збирка Рајка Мамузића.

Ове године конференција ће се одржати 28. и 29. септембра.

У склопу програма конференције „Book Talk 2023“ планирано је 10 панела, уз традиционални пропратни програм као што је Недеља књиге у аутобусима ГСП-а у сарадњи са ЈГСП „Нови Сад“.

#Book Talk #ЈГСП #књижевност #конференција #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!