Фестивал студентског позоришта Академије уметности 

Фестивал студентског позоришта у организацији Академије уметности Нови одржаће се од 1. до 3. децембра.

културе.рс • 24. новембар 2023.

фото: АУНС

Свечано отварање фестивала биће уприличено у петак, 1. децембра, у Мултимедијалном центру Академије уметности Нови Сад са почетком у 17 часова, а претходно истог дана биће отворена изложба фотографија Фестивала студентског позоришта у Галерији Академије уметности Нови Сад са почетком у 16 часова.

Академија уметности Нови Сад ће са својим глумачким класама на српском и мађарском језику, угостити седам академија драмских уметности из региона, међу којима су академије из Словачке, Словеније, Хрватске, Београда, Босне и Херцеговине, Македоније и Црне Горе.

Представе ће се одржати у Мултимедијалном центру на Академији, као и у Српском народном позоришту на сцени „Пера Добриновић“ и на Камерној сцени.

Улаз на све представе је слободан.

#Академија уметности #Нови Сад #позориште #Студенти #студентско позориште

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!