Филмски програм КЦНС до 13. септембра

У оквиру филмског програма Културног центра Новог Сада, биће приказиван филм ”Мадам ди Бари”, у два термина, сваког дана до 13. септембра

културе.рс • 8. септембар 2023.

фото: КЦНС

Пројекције су заказане у 19 и 21 сат.

Филм ”Мадам ди Бари” је свечано отворио овогодишњи филмски фестивал у Кану, a у биоскопима у Француској направио је у кратком року велики успех.

Филм приказује живот Жане Беку која је 1743. рођена као ванбрачна ћерка сиромашне кројачице, да би славу стекла као дворска дама и, као контеса Ди Бари, последња званична љубавница Луја XV.

Пројекције су у великој сали КЦНС.

Цена улазнице је 300 динара.

#Културни центар Новог Сада #Мадам ди Бари #Нови Сад #пројекције #филм

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!