Филмски програм КЦНС до 6. септембра

Филмски програм Културног центра Новог Сада наставља се пројекцијама филмова ”Колибри” и ”Мадам ди Бари”.

културе.рс • 31. август 2023.

Photo by Daniele Levis Pelusi on Unsplash

У 19 часова ће бити приказиван филм ”Колибри”.

Настао по адаптацији романа Сандра Веронесија „Колибри“, филм води „напред и назад“ кроз време и живот једног мушкарца док се он чврсто бори са животним препрекама, љубавним и породичним драмама.

Офталмолог Марко Карера кога тумачи награђивани глумац Пјерфранческо Фавини је колибри, човек који је спреман да остане исти док се свет мења. 

Попут сићушног створења по коме је добио надимак, способан је да сачува енергију и остане тамо где је и када је неприкладно. 

Ослањајући се на снажна Карерова сећања прича се креће од 1970. до скорашње будућности бележићи његове разноврсне односе. 

У причи су његови посвећени, али у љубави несрећни родитељи, његов брат и сестра, као и Карерова платонска љубав поред мора, загонетна Луиз коју тумачи Беренис Бежо, глумица позната по многим насловима, а за филм „Уметник“ номинована за награду Оскар.

Једна од главних улога припала је култном редитељу Нанију Моретију који тумачи лик психолога.

Пројекције филма ”Мадам ди Бари” заказане су за 21 сат.

Филм ”Мадам ди Бари” је свечано отворио овогодишњи филмски фестивал у Кану, a у биоскопима у Француској направио је у кратком року велики успех.

Филм приказује живот Жане Беку која је 1743. рођена као ванбрачна ћерка сиромашне кројачице, да би славу стекла као дворска дама и, као контеса Ди Бари, последња званична љубавница Луја XV.

Филмских пројекција неће бити 2. септембра због сценског пројекта. Пројекције ће се одржати у Великој сали КЦНС, цена улазнице је 300 динара.

#Колибри #Културни центар Новог Сада #КЦНС #Мадам ди Бари #Нови Сад #пројекције #филм

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!