Филозофски факултет обележава Дан близанаца Србије

У оквиру прославе биће представљене новине у вези са првом близаначком студијом и СТАР Регистром близанаца у који их је до сада уписано преко 3100.

културе.рс • 5. јун 2023.

СТАР Центар изузетних вредности за бихејвиорална истраживања у психологији, Филозофског факултета у Новом Саду, позива близанце, родитеље близанаца и све заинтересоване да се се придруже обележавању Дана близанаца, који ће бити уприличен 10. јуна у 11 часова.

Догађају се можете прикључити као близанац, родитељ близанаца или уколико сте заинтересовани за науку, наводи се у позиву.

За родитеље је припремљен и семинар ”Како да помогнете својим близанцима да буду јединствене особе”, на којем ће говорити доц. др Жељка Николашевић и проф. др Татјана Крстић.

На скупу ће говорити и проф. др Снежана Смедеревац, асист. др Милан Ољача.

За најмлађе су доступни аниматори и креативни кутак, уз могућност играња са интерактивним играчкама.

#Дан близанаца Србије #Нови Сад #Филозофски факултет

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!