Шести Фестивал камерне музике почиње 11. септембра

Шесто издање Фестивала камерне музике почиње 11. септембра.

културе.рс • 4. септембар 2023.

фото: Фестивал камерне музике

Свечано отварање заказано је за 11. септембар у Градској концертној дворани, када ће, са почетком у 20 часова, наступити Трио Хероине из Новог Сада, у саставу Ксенија Мијатовић Кором (флаута), Вероника Антуновић Марић (обоа) и Слободанка Стевић (клавир).

Другог дана фестивала, 12. септембра, такође са почетком у 20 часова, у амфитеатарској сали Музичке школе ”Исидор Бајић, ”биће представљени млади таленти, победници такмичења ”Фестивал Исидор Бајић” и састави из Србије: Квартет Piccole coccineleDuo Animoso, Trio Trifoglio, Trio Comodo, Trio Espansivo, Trio Ardenza, Trio Con fuoco и дуо RIDS из Босне и Херцеговине.

Промоција ЦД издања ”Шарм француске музике у огледалу Саве Шумановића” биће одржана 13. септембра у Галерији Матице српске у 20 часова.

Дуо флаута и гитара, фото: Фестивал камерне музике

На промоцији ће говорити музиколог Немања Совтић, управница ГМС Тијана Палковљевић Бугарски, директорка Музеја Југославије Неда Кнежевић, видео продуцент Корнел Папишта, дизајнер Милан Шупут, дизајнер звука Ладо Леш и Александра Паладин. 

Промоција ће бити пропраћена наступом Новосадског дувачког квинтета.

Дуо флаута и гитара, наступиће четвртог дана фестивала, 14. септембра – Лаура Леваи Аксин (флаута) и Зоран Крајишник (гитара) изводиће дела Телемана, Пуланка, Пијацоле, Мартина и Ди Марина у Културној станици ”Свилара”.

фото: Фестивал камерне музике

Концерт затварања овогодишњег издања Фестивала камерне музике заказан је за 15. септембар, када ће у Градској концертној дворани наступити Eastern European Bass Ensemble (Словенија), који ће извести дела Чајковског, Мокрањца, Чесноковa и других.

#Нови Сад #Фестивал камерне музике

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

”Део нас”: Отварање изложбе студената графичког дизајна у Галерији ”Форма”

16. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!