Још недељу дана до фестивала камерне музике “Блиско” 

Још недељу дана остало је до другог фестивала камерне музике „Блиско“ у Градској концертној дворани, у Новом Саду, а улазнице по промо цени за прво вече фестивала већ су распродате.

културе.рс • 23. септембар 2023.

фото: Јелена Ивановић

Појединачне улазнице сада се могу пронаћи по новој цени, а због великог интересовања, отворена је и продаја улазница за балкон.

На концерту под називом „Хамбург 1861“, који ће 30. септембра отворити фестивал, наступиће виолиниста Стефан Миленковић, који је и организатор самог фестивала, затим пијанисткиња Рита Кинка, виолончелиста Дмитриј Кузов, виолиста Јожеф Бисак, виолончелиста Немања Станковић и виолинисткиња Уна Станић, а изводиће дела светских композитора као што су Георг Фридрих Хендл, Франц Хајдн и Јоханес Брамс.

Током три дана фестивала, 3. 4. и 6. октобра, уз поменута имена, стижу и виолиниста Роберт Лакатош, пијаниста Ђузепе Албанезе, виолиста Гај Бен-Зиони, кларинетиста Огњен Поповић и виолинисткиња Софија Главичић.

„Блиско!“ је фестивал камерне музика створен са идејом да окупи врхунске музичаре камерне сцене и у духу интимног и непосредног музичког стваралаштва, пружи публици несвакидашње музичког искуство у извођењу најлепших и најзахтевнијих дела класичног репертоара камерне музике, наводе организатори.

Улазнице се могу пронаћи на продајним местима GigsTix-а, као и онлајн платформи.

За студенте и студенткиње обезбеђено је 50 одсто попуста, а у продаји је и комплет улазница за сва четири дана, који се може наћи само на једном продајном месту GigsTix-а, у Париском магазину.  

#Блиско #камерна музика #концертна дворана #Нови Сад #Стефан Миленковић #Фестивал

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!