”Book Swap 2.0”: Летња размена књига у Америчком кутку

Летња размена књига не енглеском језику биће одржана у Америчком кутку у Новом Саду, у суботу, 26. августа.

културе.рс • 18. август 2023.

Photo by Kimberly Farmer on Unsplash

”Сви заинтересовани учесници и учеснице треба да донесу књиге које више не желе. У зависности од тога колико је књига атрактивна и очувана, учесник/ца добија одређен број купона. Купонима се онда могу „купити” књиге из базе књига Преразмишљавања и Америчког кутка”, наводи се у позиву.

Организатори наводе да је циљ да свака књига пронађе свог читаоца те да  ”у обзир долазе и књиге за децу и младе, стручна литература и белетристика”, уз напомену да не примају уџбенике за школу.

У оквиру овог догађаја биће организована жива свирка и арт маркет.

Заинтересовани се могу пријавити путем линка на сајту Америчког кутка у Новом Саду.

Овај догађај организује се у сарадњи са организацијом ЦКНМ ”16. јул” порталом Преразмишљавање и Новосадском разменом књига.

#Амерички кутак #Летња размена књига #Нови Сад

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Вече камерне музике

8. април 2024.

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!