“I am in a New Now”: Изложба Исидоре Фићовић од вечерас у Галерији СУЛУВ

Изложба Исидоре Фићовић под називом I am in a New Now, биће отворена вечерас у 20 часова, у Галерији СУЛУВ.

културе.рс • 28. август 2023.

фото: СУЛУВ

Изложба I am in a New Now, представља процес промишљања релације односа прошлост – садашњост – будућност, кроз око садашњег тренутка рефлектујући кључне реченице: „дух се шири као светлост мисли“ и „ако не кажеш шта осећаш, остаћеш без срца“, наводи се у позиву.

“I am in a New Now преиспитује шта је то што чини или прави разлику, а стоји између два света, између топлог и хладног, у времену артифицијелне интелигенције и савременог начина креирања нове реалности”.

Изложба, која се реализује кроз програм размене и сарадње “Повежи, обележи, СУЛУВ 2023”, уз подршку Аустријског културног форума, ће трајати до 8. септембра 2023. године.

#изложба #Исидора Фићовић #Нови Сад #СУЛУВ

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!