„Mеђународна уметничка колонија Крчедин – првих 16 година”: Свечано отварање изложбе данас у Архиву Војводине

Свечано отварање изложбе слика „Mеђународна уметничка колонија Крчедин – првих 16 година”, биће одржано вечерас у Архиву Војводине, Жарка Васиљевића 2а.

културе.рс • 15. август 2023.

фото: Архив Војводине

На отварању ће говорити проф. др Драган Станић, председник Матице српске, проф. др Угљеша Цолић, сликар и Миодраг и Зоран Јакшић, оснивачи Међународне уметничке колоније Крчедин.

На изложби слика „Међународна уметничка Колонија Крчедин – првих 16 година” у Архиву Војводине у Новом Саду, биће изложени радови 68 сликара из 17 држава.

Међу излагачима су и Мира Бртка, Радован Мића Трнавац, Драган Стојков, Јанош Месарош, Драган Михаиловић, Угљеша Цолић, Пијаниста, Јелена Тијанић-Савић, Мариана Георгиева, Владимир Прица, Франц Цурк, Ана Косаковска, Ханади Ал-Дарвиш, Дана Петков, Милан Ђурић, Јан Агарски, Валерио Тонинели, Богдан Мишчевић, Анђела Ђермановић, Адмир Первати, Јелена Бодрожић, Софија Јечина, Милица Петровић, Илија Шаула, Владимир Винкић, Ана Бабић, Рајко Ферк, Елида Станојевић, Владимир Кепић и други. 

Догађај је заказан за 20 часова.

#Архив Војводине #изложба #Нови Сад #Уметничка колонија Крчедин

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!