”(Не)одрживост ентеријера 20. века”: Предавање Ање Поповић вечерас у Галерији Матице српске

Пратећи програм изложбе Поклон-збирка Драгише Брашована наставља се вечерас предавањем ”(Не)одрживост ентеријера 20. века”.

културе.рс • 25. август 2023.

фото: ГМС

Ања Поповић, дипломирани инжењер сценске архитектуре, технике и дизајна одржаће предавање на основун кратке историјско-хронолошке анализе развоја архитектуре, самим тим и ентеријера, њихове просторне организације и уређења у односу на начин живота друштва проузрокованог политичким, временским и културолошким утицајима кроз време, као кључног чиниоца за разумевање духа времена у коме су настали.

Централни део предавања чини неколико релевантних примера дома и њихових прича започетих у не тако давном, а опет прошлом XX веку, на чему се и ослања сама тема предавања.

Одрживост или неодрживост ентеријера XX века чини отварање низа питања везаних за физичку, програмску и финкционално-идеолошку одрживост, као и размишљање о томе колико свако од нас може заиста да утиче на исту.

Догађај је заказан за 19 часова.

Ања Поповић

- дипломирала је на Факултету техничких наука у Новом Саду на смеру Сценска архитектура, техника и дизајн, где тренутно похађа мастер студије. Бави се пројектовањем и радом у Удружењу Апостроф, чији је један од оснивача и које за циљ има друштвени активизам манифестован артикулацијом простора кроз уметност и културу, уз утилитарну вредност као епицентром делања. Учествовала је на пројектима Калеидоскопа културе, као и на радионицама различитих тема и дисциплина, док је током Бијенала сценског дизајна била координатор програма. Тренутно је демонстратор у настави на предмету Увод у студије архитектуре на Факултету техничких наука.

погледајте још

#20. век #Ања Поповић #Галерија Матице српске #ентеријер #Нови Сад #предавање

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Дон Кихот: Роман овековечен балетом

27. март 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Недеља шпанског језика у Новом Саду: Стручни скупови, радионице и предавања

13:15

сећања >

За њега су говорили да је ”неморалан и саблажњив”, а запамћен је као један од најбољих сликара своје генерације

9. април 2024.

имате вест?
пишите нам!