”Буди вода”: Изложба студената Академије уметности

Изложба студената Академије уметности у Новом Саду под називом ”Буди вода”, биће отворена у петак, 26. априла, од 19 часова, у Студентском културном центру Нови Сад, Владимира Перића Валтера 5.

културе.рс • 25. април 2024.

фото: Влада Војводине

Овом приликом говориће уредница ликовном програма СКЦНС Даница Бићанић и аутори радова.

„Буди вода“ је изложба визуелних истраживања студената Академије уметности у Новом

Саду, насталих у склопу наставне јединице Ликовни елементи, под менторством ванр. проф. др Андрее Палашти. 

Фокус у оквиру наставног плана је био на интердисциплинарном, експерименталном и искуственом приступу изучавања формалних, али и значењских аспеката ликовних елемената кроз студију случаја Дунава.

Изложба је приређена у оквиру манифестације ”СКЦНС П(Р)ОЛЕЋЕ”, која се одржава поводом отварања нове зграде ове установе.

Улаз је бесплатан.

#академија уметности #изложба #нови сад #скцнс #студенти

студенти >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!