Баритон Жељко Лучић у опери „Владимир и Косара“

Баритон Жељко Лучић у опери "Владимир и Косара", 6. и 10. октобра, у Српском народном позоришту.

културе.рс • 4. октобар 2023.

фото: СНП

Опера у два чина композитора Стевана Дивјаковића Владимир и Косара, према либрету који је приредио Стеван Дивјаковић, по истоименом либрету Петра Прерадовића и трагедији Владислав Јована Стерије Поповића, биће изведена 6. и 10. октобра, на сцени „Јован Ђорђевић“, у 19 часова, под диригентском управом Микице Јевтића.

У улози дукљанског краља Владимира наступиће Стеван Каранац; Косару, Самуилову кћи, игра Дарија Олајош Чизмић; лик Самуила, бугарског краља тумачи Жељко Лучић; Владислава, Самуиловог синовца, игра Бранислав Станков (6. окт.) и Стефан Павловић (10. окт.), а у осталим солистичким улогама наступају Никола Баста, Јелена Станков, Горан Крнета и други.

Редитељ и сценограф представе је Александар Николић, кореограф је Александар Илић, костимограф Сенка Раносављевић а Хор је припремила Весна Кесић Крсмановић.

Учествују прваци, солисти, Хор и Оркестар Опере и Балет СНП-а.

погледајте још

#Владимир и Косара #Жељко Лучић #Нови Сад #опера #Српско народно позориште

вести >

најновије >

Нада Савковић

филолог

Питање језика је изузетно важно, јер је језик основно оруђе културе сваког народа: родно место нашег бића. Појмовни свет једног народа одражава се у језику. Када смо у свом језику, ми смо у свом завичају. Зато је важно утицати на свест о важности очувања матерњег језика као предуслова за очување аутентичности нације.

Владимир Бајић

”Градитељи Новог Сада”

”Морамо водити рачуна о томе да се у што већој мери подсећамо на то шта је некада било, шта су важни историјски догађаји, ко су наши преци и како су они живели. То је суштинско проучавање друштва из ког произилазе резултати који нам могу указати на то којим путем треба да идемо да бисмо били бољи људи и чланови нашег друштва”.

теме >

Свечано отворена Спомен-збирка Павла Бељанског: ”Филантропија као врхунски чин патриотизма”

18. јун 2024.

мишљења >

најчитаније >

студенти >

Изложбе студената завршне године Академије уметности 

18. јун 2024.

сећања >

„Реч реформа, у Србији беше само она реч којој значење нико није дубље осећао, а мало ко ју је и разумевао”: Стерија, писац и реформатор који је био испред свог времена

1. јун 2024.

имате вест?
пишите нам!