Kreiranje serija: Novi studijski program na AUNS

Na Akademiji umetnosti Novi Sad u okviru Departmana dramskih umetnosti akreditovan je novi studijski program – master akademskih studija Kreiranje serija.

kulture.rs • 20. septembar 2024.

foto: pixabay

U trajanju od dve godine, program MAS Kreiranje serija nudi polaznicima mogućnost za usavršavanje iz oblasti režije, scenaristike i produkcije, kroz praktična i teorijska znanja primenjena na rad na serijama u različitim formatima. 

Budući kreator TV serija, bilo scenarista, reditelj ili producent, ovladaće različitim znanjima kako bi mogao/la da rukovodi timom kroz brojne faze stvaralačkog procesa, kao i da se usmeri ka različitim srodnim profesionalnim praksama.

U tu svrhu program MAS čine predmeti poput Kreiranje serija 1 i 2, Scenaristika savremenih TV serija (struktura i format), Metodologija timskog rada u dramskim umetnostima, Teorija režije, Dramaturgija savremenog filma, Avangardni film i Audiovizuelna artikulacija.

Studenti će imati priliku da ovladaju kako tradicionalnim tako i savremenim formatima, te da budu u dodiru sa novom teorijskom mišlju i trenutnim praktičnim dostignućima iz sfere kreacije i produkcije serija.

Kako bi pristupio prijemnom ispitu kandidat mora da ima završene osnovne studije iz umetničke oblasti ili srodnog studijskog programa.

Na MAS Kreiranje serija može se upisati ukupno deset studenata i to na tri budžetska i sedam samofinansirajućih mesta.

#Akademija umetnosti #kreiranje serija #master studije #Novi Sad

studenti >

najnovije >

Nada Savković

filolog

Pitanje jezika je izuzetno važno, jer je jezik osnovno oruđe kulture svakog naroda: rodno mesto našeg bića. Pojmovni svet jednog naroda odražava se u jeziku. Kada smo u svom jeziku, mi smo u svom zavičaju. Zato je važno uticati na svest o važnosti očuvanja maternjeg jezika kao preduslova za očuvanje autentičnosti nacije.

Vladimir Bajić

”Graditelji Novog Sada”

”Moramo voditi računa o tome da se u što većoj meri podsećamo na to šta je nekada bilo, šta su važni istorijski događaji, ko su naši preci i kako su oni živeli. To je suštinsko proučavanje društva iz kog proizilaze rezultati koji nam mogu ukazati na to kojim putem treba da idemo da bismo bili bolji ljudi i članovi našeg društva”.

teme >

Cveće za Antoniju: Sava Šumanović kroz sećanje Antonije Tkalčić

3. septembar 2024.

mišljenja >

najčitanije >

studenti >

Kreiranje serija: Novi studijski program na AUNS

20. septembar 2024.

sećanja >

Kako je osnovana jedina srpska gimnazija u Ugarskoj?

8. oktobar 2024.

imate vest?
pišite nam!