Pozorišni festival ”Upad” počinje 29. oktobra: Evo šta je na programu 

Ove jeseni, SKC Novi Sad i mladi selektori i selektorke publici predstavljaju šesto izdanje pozorišnog festivala “Upad”, koje će se održati od 29. oktobra do 4. novembra na pozorišnim scenama Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Gimnazije Laza Kostić.

kulture.rs • 23:17

foto: Nikolina Bret, Nikola Čavić

Simbolično, ovogodišnja selekcija obuhvata šest predstava, a u fokusu su izazovi sa kojima se mladi svakodnevno suočavaju – pitanja identiteta, diskriminacije, slobode i odgovornosti, kao i društvenih odnosa. 

Ceo program odabrali su mladi selektori i selektorke koji godinama unazad aktivno prate našu pozorišnu scenu i trude se da popularizuju pozorišnu umetnost među mladima i upotrebe je kao alat za otvaranje različitih društvenih pitanja.

Predstava koja će otvoriti festival u utorak 29. oktobra biće “Med, a bogami i mleko” u Gimnaziji Laza Kostić, a već sutradan, 30. oktobra, na pozorišnoj sceni Studentskog kulturnog centra Novi Sad biće izvedena predstava “Posebni”. 

U četvrtak, 31. oktobra igraće se predstava „SUD“,  a zatim je 1. novembra na repertoaru „Ekspres za zapad“. 

„Pre nego što počnemo“ publika će imati priliku da pogleda u subotu, 2. novembra. 

Festival će zatvoriti predstava „Skakavci“, koja će biti izvedena u ponedeljak, 4. novembra.

Sve predstave počinju u 20 časova.  

Kao i prethodnih godina, nakon svake predstave sledi razgovor sa publikom i ekipom predstave koji će voditi mladi selektori i selektorke. 

Ulaz je za učenike i studente je besplatan uz obaveznu rezervaciju na linku.

Redovna cena ulaznica će biti 500 dinara, a moći će da se kupe na biletarnici SKCNS-a pola sata pred početak predstave.

#Novi Sad #pozorišni festival #SKCNS #Studentski kulturni centar #upad

vesti >

najnovije >

Nada Savković

filolog

Pitanje jezika je izuzetno važno, jer je jezik osnovno oruđe kulture svakog naroda: rodno mesto našeg bića. Pojmovni svet jednog naroda odražava se u jeziku. Kada smo u svom jeziku, mi smo u svom zavičaju. Zato je važno uticati na svest o važnosti očuvanja maternjeg jezika kao preduslova za očuvanje autentičnosti nacije.

Vladimir Bajić

”Graditelji Novog Sada”

”Moramo voditi računa o tome da se u što većoj meri podsećamo na to šta je nekada bilo, šta su važni istorijski događaji, ko su naši preci i kako su oni živeli. To je suštinsko proučavanje društva iz kog proizilaze rezultati koji nam mogu ukazati na to kojim putem treba da idemo da bismo bili bolji ljudi i članovi našeg društva”.

teme >

Cveće za Antoniju: Sava Šumanović kroz sećanje Antonije Tkalčić

3. septembar 2024.

mišljenja >

najčitanije >

studenti >

Kreiranje serija: Novi studijski program na AUNS

20. septembar 2024.

sećanja >

Kako je osnovana jedina srpska gimnazija u Ugarskoj?

8. oktobar 2024.

imate vest?
pišite nam!